Informatieve links rond whiplash/WAD :
Hersenletsel liga

De Hersenletsel Liga vzw is een patiëntenorganisatie die alle personen en organisaties verbindt die zich inzetten voor een betere levenskwaliteit van personen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun omgeving. We moedigen iedereen aan om de krachten te bundelen over de regio’s heen. Zo vormen we een sterk netwerk waar ontmoeting, vorming, uitwisseling, wetenschap, innovatie en optimalisatie van de zorg centraal staan. Alles in functie van de optimale levenskwaliteit van mensen met NAH. Ook op beleidsniveau verdedigt De Hersenletsel Liga de belangen van mensen met NAH. De Hersenletsel Liga is het centrale aanspreekpunt voor de overheid en waakt over de realisatie van het Vlaams hersenletselplan.

Graag ook de link naar onze website en facebookpagina toevoegen.
www.hersenletselliga.be
www.facebook.com/hersenletselliga

Lotgenotencontact: voor personen met een NAH en hun partners / mantelzorgers hebben wij 2 gesloten facebookgroepen waar zij hun verhalen en ervaringen kunnen uitwisselen met lotgenoten:
- Personen met een NAH www.facebook.com/groups/459846524104396/
- Partners van personen met een NAH www.facebook.com/groups/254293961312759

Brain consul Belgian Brain Council: Eerste overkoepelende vereniging van alle instanties voor de hersenen en aanverwante ziekten
Brussel, 15 Maart 2005 - Als eerste nationale organisatie op Europees niveau wordt vandaag in België de Belgian Brain Council boven de doopvont gehouden. Dit uniek en multidisciplinair platform verenigt wetenschappelijke neurologenorganisaties, psychiaters en onderzoekers, patiëntenorganisaties en farmaceutische bedrijven. De Belgian Brain Council zet zich in voor het verbeteren van de behandelingen voor personen met neurologische en psychiatrische ziekten, het sensibiliseren van de bevolking, het stimuleren van onderzoek en uitwisseling tussen de verschillende disciplines en verenigingen en het lobbyen bij overheden om de terugbetaling van bepaalde onderzoeken en behandelingen te verbeteren. Een programma ondersteund door gepassioneerde experten...
www.braincouncil.be
rondpunt Via deze site wil men jullie in de moeilijke momenten ondersteunen met informatie rond het verkeersongeval en de gevolgen daarvan.
www.rondpunt.be
info@rondpunt.be
Kinesitherapie.be is een initiatief van Axxon, de beroepsvereniging voor Belgische kinesitherapeuten en Pro-Q-Kine, de organisatie die het systeem van kwaliteitsbevordering voor kinesitherapeuten in België opvolgt.
www.kinesitherapie.be/nl/home/
ME gids Welkom op ME-Gids.net (voorheen mecvs.net), een informatieve en interactieve website over Myalgische Encefalomyelitis, kortweg ME. ME wordt ten onrechte vaak aangeduid als chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Wij ijveren dan ook voor een biomedische aanpak gezien de neuro-immunologische aard van de ziekte.
www.me-gids.net/
vlaams patienten platform

Het Vlaams Patiëntenplatform (VPP) is een onafhankelijke koepelorganisatie van patiëntenverenigingen uit Vlaanderen.
www.vlaamspatientenplatform.be

effen weg

Effen Weg is een organisatie die het wandelen bij chronische pijnpatiënten wil stimuleren. De vereniging is ontstaan door een samenwerking tussen de Vlaamse Pijnliga en Mattias Furniere, zelf al jaren chronisch rugpatiënt en drijvende kracht achter deze organisatie. Deze vereniging wil zowel actief met patiënten op stap gaan alsook mensen een duwtje in de rug geven om individueel te beginnen met wandelen.
www.effenweg.be



Sociale Media

linkedinFacebookflickerInstagram Twitter

Laatste nieuws

We hebben ervoor gekozen om een nieuwe website te maken. Het is de bedoeling om nieuwe artikels te vinden, zodat onze website terug up to date is. Iedereen die nieuwe berichten leest of hoort mag deze steeds doormailen .
Ook de nieuwe onderzoeken komen steeds aan bod.
alsook nieuwe berichten uit de krant en dagbladen.

Over ons

Onze vzw vereniging is opgestart door Cathy en Melt in het jaar 1995, nu zijn we bijna 30 jaar verder , en blijven verder werken aan de rechten van de whiplash lotgenoten . Zodat deze een eerlijke beoordeling en een wettelijk % invaliditeit verkrijgen wat hun ook toekomt.